Какво ново?

Състезанието Байк и рън за Чепън 2020 с кауза за спасяване на Драгоманското блато!


Събитието се отлага за 17 октомври 2020 г.!

Отлагането на старта означава, че към 25.04.2020 г, организаторите ще дарят отделената сума от заплатените към този момент такси и след това на 17.10.2020 г. ще дарят отделената сума от заплатените такси след 25.04.2020 г. Възстановяването на туристическия достъп в Драгоманското не търпи отлагане.

За регистрациите:

Удължава се срокът за записване и заплащане на таксите за участие до 11.10.2020 г. включително. Таксите остават на редовна цена до 31.08.2020 г. От 1.09 до 11.10 т.г. заплащането е по цени за късна такса участие.

За вече платените такси участие:

(1) Всички, които са се регистрирали и са
заплатили техните такси участие, автоматично се прехвърлят и могат да участват на 17.10.2020 г. без да е необходимо да потвърждават изрично.

(2) Онези от вас, които поради някаква причина няма да могат да се включат на 17.10.2020 г., могат да прехвърлят платената си регистрация за Байк и Рън за Чепън 2021, като пишат е-мейл на info@stenata.com до 11.10.2020 г. включително. В този случай, независимо каква такса са платили сега, те НЯМА да плащат допълнително при евентуално повишаване цените за участие на Байк и Рън за Чепън 2021.

(3) Всеки, който категорично не може да се организира за участие на 17.10.2020 г. и не желае да си прехвърли таксата за участие в Байк и Рън за Чепън през 2021 г., моля да ни пише е-мейл на info@stenata.com до 21.04.2020 г. за възстановяване на парите от заплатената такса. След 21.04.2020 г. на всеки, който ни е писал ще изплатим дължимото.

***
04.03.2020 г.

Щастлива новина за феновете на планинското бягане и маунтийн байка! Започна регистрацията за превърналото се в традиция, в началото на пролетта, състезание „Байк и рън за Чепън“! То ще се проведе на 25 април 2020 г. край Драгоман. Но това не е всичко! Тазгодишното издание на състезанието има една специална кауза – набиране на средства за възстановяване инфраструктурата на изпепеленото Драгоманско блато. След унищожителния пожар на 22 януари 2020 г., едно от 11-те световно значими орнитологично важни места в България се нуждае от помощ. Всички участници в „Байк и рън за Чепън“ могат да помогнат с регистрацията си.

5 лв., от всяка стартова такса, ще отидат за възстановяване на металния мост, отвеждащ към вишката, която децата и всички любители на птичето богатство така добре познават. Времето за говорене мина“, заявява Любомир Попйорданов, визионер и идеолог на състезанието.

„Трябва да направим нещо за природата в България, за природата на Чепън планина и Драгоманското блато, които така гостоприемно ни посрещат, година след година“, допълни той.

Организаторите – магазини „Стената“, Община Драгоман и СДП „Балкани“ са си поставили краткосрочна цел, която е събирането на 3000 лв. за стартиране на най-неотложни дейности в рамките на по-голямата кампания на Сдружение за дива природа Балкани, за възстановяване щетите от пожара. Всяка регистрация и дарение са от значение!

Повече за каузата можете да откриете тук!

„Байк и рън за Чепън“ вдигат летвата и показват, че това е много повече от спортно състезание, като заявяват стремеж за пълно минимизиране на пластмасовия отпечатък. Те действат в тази посока още от 2018 г., когато близо 600-те участника с радост се отказаха от пластмасови шишета и наливаха вода в собствени съдове.

Тази година „Байк и рън за Чепън“ обръща внимание на маркировката. В състезанието няма да се използва маркировъчната PVC лента. Тя ще бъде заменена с маркировъчни колчета и биоразградим спрей. Отново в тази посока са и усилията да се предлагат повече храни с български произход за подсилване на състезателите, както и възможността за транспорт с влак.

Новостите в „Байк и рън за Чепън“ 2020, освен благородната кауза, са: две нови дистанции, живописно трасе за бегачите и обърната посока на бягане.

  • Стартът и финалът са на центъра на Драгоман, пред сградата на Община Драгоман, както за бегачи, така и за колоездачи. С тази промяна дължините на обичайните трасета 21/42 км се увеличават с 2 километра.
  • Добавени са две изцяло нови дистанции за бягане – 12 км до върха и обратно и 30 км Чепън Скай по ново и изключително живописно трасе.
  • Само при бегачите се обръща посоката при обичайните дистанции 23 и 44 км. Трасето е същото както на предишните издания, но бягането е различно. Освен това разминаването между бегачи и колоездачи ще е значително по-лесно и безопасно!

Посоката и трасетата при направлението за колоездачи, остават непроменени, както до момента. Дистанциите, след промяна на стартовата позиция, са 23 км (+/-660 м) и 44 км (+/-1200 м), а категориите – XCM мъже, XCM жени и Хоби.

И тази година вело състезанието „Байк и Рън за Чепън“ е част от Български колоездачни серии. В XCM „Рейс Серии“ могат да взимат участие всички желаещи, които са регистрирани към Българска Колоездачна Лига и искат да участват в годишната ранк листа.

Следете какво се случва в официалното Facebook събитие!

„Байк и рън за Чепън“ има и Instagram профил, където можете да научавате свежи новини около състезанието!

*Пътеписаници е медиен партньор на Байк и Рън за Чепън 2020!

Ако статията ти е харесала, последвай
Пътеписаници във Facebook и Instagram.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

%d блогъра харесват това: